جایگاه حقوق خوانان (6)
آموخته ها و اندوخته های یک وکیل
جایگاه حقوق خوانان در تصمیم گیری های شهری و کشوری(6)
علی صابری
«بسمه تعالی»
همکار گرامی و سرور ارجمند جناب آقای دکتر احمد حکیمی پور
رئیس گرانمایه فراکسیون اصلاح طلبان شورای اسلامی شهر تهران – دوره چهارم
بادرود و سپاس
پیرو اعلام جنابعالی مبنی بر لزوم نگارش تیتروار عملکرد اعضاء بدینوسیله فشرده آنچه به هنگام حضورم در شورا انجام شده است را پیشکش می کنم. بدیهی است شرح و بسط هرکدام از بندها نیازمند نگارشی است طولانی که در صورت لزوم بدان دست خواهم زد. افزون بر پیگیری امور روزمره پاسخ به نامه های مردمی ، شرکت در ملاقات های مردمی شهرداران مناطق در روزهای دوشنبه و آشنایی نزدیک با مشکلات مردم و یافتن راهکارهای موردی و نیز برکشیدن و برشمردن مشکلات و مسائل قاعده ای در حوزه های گوناگون از جمله شهرسازی، باغات و غیره و پیشنهاد طرح و لایحه و مشارکت در نظرسنجی کمیسیون های شورا و اعلام نظر بویژه حقوقی و قانونی اعم از شکل و ماهیت مقررات پیش نهاده شده و نیز تذکرات قانونی پیش از دستور بیشتر در حوزه های حقوقی و قانونی حتی به دستگاههایی فراتر از شهرداری بویژه قوه قضا و صدا و سیما در امر آموزش و ساماندهی حقوق شهروندی و حقوق شهری. عملکردم را می توانم به دو گروه اصلی بخش کنم یکی مسائل معلولین و دومی امور حقوقی. فشرده آنها در بندهای آینده در دید نهاده خواهد شد:
1- تمرکز بر دریافت و شنیدن مشکلات شخصی و موردی معلولین در امور شهری و تلاش در رفع آنها چنانکه اگر هرگروه و صنفی در شورا پایگاه و محل مراجعه دارد بنده کمترین محل مراجعه معلولین هستم اینکه چقدر موفق به حل و فصل شده ام تا چه قبول افتد و چه درنظر آید.
2- به مانند بند پیش پایگاهی برای مراجعه وکلا در موضوعات شخصی خودشان به عنوان شهروند و مشکلات حقوقی شهری موکلینشان بوده ام و از این جهت نیز پایگاهی صنفی برای ایشان ایجاد شد.
3- تلاش برای آنکه معلولین در تمام مصوبات شهری شورا دیده شوند مانند بلیت های یکپارچه حمل و نقل عمومی مصوبات مربوط به مترو و بسیار موارد دیگر .
4- تلاش برای اینکه مصوبات ویژه برای نیازهای خاص این گروه تصویب شود مانند باغ گل برای نابینایان ، اصلاح مصوبه مناسب سازی فضاها و معابر شهری برای جانبازان و معلولین ، تخفیف صدرصدی این گروه در بازدید تک تک مکان های تفریحی و فرهنگی شهرداری که شورا برای نرخ آنها مقرره گذاری می کند مانند باغ پرندگان و غیره و بطور کلی لحاظ ویژگی های گروهی این قشر در مصوبات شورا.
5- تلاش برای باسازی ستاد مناسب سازی که عملاً فعالیتهایش بخاطر انتخابات 92 تعطیل شده.
6- شرکت فعال در کارگروه ویژه معلولین زیرمجموعه کمیته اجتماعی کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران .
7- شرکت فعال در کمیسیون نظارت و حقوقی در اموری مانند تنقیح مصوبلات شورا، بازنویسی آیین نامه داخلی شورا، شرح وظایف کمیسیون ها و چندین و چند پیشنهاد حقوقی دیگر که خودم طراح آن بودم مانند ماده 110 قانون شهرداری ها ، بازنگری عملی و اجرایی کمیسیون ماده 100 و غیره .
8- پافشاری بر اجرای تبصره 1 بند 31 ماده 71 قانون شوراها مبنی برآنکه قائم مقام شهردار در مناطق یا همان شهردار منطقه برای داشتن اختیار امضای اسناد مالی باید به تائید شورا برسد که متأسفانه با وجود پیگیری به بار ننشست اما قانون قانون است و باید اجرا شود.
9- شرکت فعال در مباحث حقوقی مانند تحقیق و تفحص از شهرداری، بازنگری اختیارات و آیین نامه های شهردار و شهرداری در امور املاک که این هم البته کمتر به بار نشست .
10- شرکت فعال و کارشناسانه به هنگام آغاز کار شورای چهارم درباره افزایش کمیسیون های شورا ، پافشاری بر ایجاد کمیسیون نظارت حقوقی با رویکرد و دلیل کارشناسی .
اینها فشرده و تیتر فعالیت ها بود که با دستور جنابعالی هربخش که نیاز بود توضیح داده خواهد شد. همچنین همکارم وکیل پایه یک دادگستری جناب آقای سید علیرضا آقاعمو با شماره همراه 09122087916 به عنوان نماینده خدمتتان معرفی می شوند.
آمارهای کمی:
اینجانب از تاریخ 1392/11/29 عضو شورای اسلامی شهر تهران شدم و آمارهای کمی فعالیتهای انجام شده به شرح زیر می باشد:
1-نامه های پاسخ داده شده:
سال 95 : 294 نامه سال 94: 281 نامه سال 93: 345 نامه مجموع:916 نامه
2- نامه های ارسال شده به دکتر قالیباف:
سال 95: 15 نامه سال 94: 31 نامه سال 93: 48 نامه مجموع:94نامه
3- ملاقات های مردمی: 76 بار تا مرداد 95 (پس از این تاریخ به دلیل بیماری ملاقات مردمی انجام ندادم.)
4- بازدیدها: 260 بازدید
5- تذکرات شفاهی: 70 تذکر
6- نطق های پیش از دستور : 4 نطق
بادوباره گویی سپاس
علی صابری
نماینده مردم تهران،ری و تجریش در شورای اسلامی شهر دوره چهارم