تغییر کاربری اراضی و باغات (71)

 

آموخته ها و اندوخته های یک دادفر

تغییر کاربری اراضی و باغات(71)

علی صابری

 

 

به نام خدا
سرپرست ارجمند و گرامی دادگاههای تجدیدنظر استان تهران 
با درود و سپاس
درباره پرونده  9909982218700282  بشماره بایگانی 9900288 شعبه 102 دادگاههای کیفری دو لواسانات موضوع شکایت نخستین اداره جهاد کشاورزی شمیرانات در برابر خانم خدیجه تاجدینی،  به اتهام تغییر غیرمجاز کاربری اراضی زراعی و باغات که در پایان رسیدگی دادنامه شماره   140091390012196398  به تاریخ 23/9/1400    مبنی بر پذیرش شکایت ومحکومیت به قلع و قمع بنا و بنای احداثی و جزای نقدی تعلیقی صادر شده و دادنامه در تاریخ  30/9/1400 ابلاغ شده، با اعلام وکالت از سوی نامبرده به موجب وکالتنامه پیوست ثبت شده در سامانه الکترونیک قراردادهای وکالت و با پرداخت هزینه دادرسی اعتراض به دادنامه های کیفری و تمبر مالیاتی ناظر بدان، در مهلت قانونی 20 روزه اعتراض شدید و اکید خویش نسبت به دادنامه را پیشکش کرده خواهشمندیم بر پایه این پژوهش خواهی دادنامه گسیخته شده و حکم برائت دادخواه مان (موکل) و تاکید می کنیم حکم برائت به شرح توضیحات آینده صادر و اعلام شود .
1- دادنامه ی دادگاه به هیچ وجه درست و قانونی نیست. نه ملک جزء اراضی زراعی و باغات مندرج در قانون مربوط است تا تغییر کاربری آن جرم باشد نه فرد شکایت شده (موکل) فعل و عملی را انجام داده تا مجرم باشد.
2- گرچه دادگاه گرامی به پاسخ بنیاد مسکن اشاره کرده اما به نظر می رسد بی دقتی محض در نگاه به پاسخ استعلام رخ داده باشد . دادگاه همین که بنیاد مسکن ملک را در بافت روستا واقع ندانسته بنا به عادت و شاید بر پایه دیگر موارد، باور به وقوع جرم پیدا کرده و غافل از آنکه مرجع قانونی یعنی بنیاد مسکن ملک را واقع شده در محدوده شهر می داند  و این یعنی دربرگرفته نشدن موضوع با قانون تغییر غیرمجاز کاربری اراضی زراعی و باغات و به عبارت دیگر یعنی سمت نداشتن شاکی در طرح شکایت و رخ ندادن هیچ جرمی و منتفی بودن رسیدگی و همین یک نکته بسنده است تا دادنامه گسیخته شده ، حکم برائت صادر شود.
3- در انگاره (فرض) محال که این استدلال را نپذیریم و وقوع جرم را در این ملک ممکن بدانیم باز هم پژوهش خواه بی گناه است . وی زنی سالخورده و بی بهره از دانش حقوقی است. خواهشمندیم به نوشته او در واپسین پدافند(آخرین دفاع) توجه کنید. عامیانه اما صادقانه می نویسد که همسرش فوت شده به تاریخ 1/8/99 (پیش از شکایت شاکی) ملک را با بنا خریده بوده، اگر تغییری هم یافته است به دست همسرش بوده و پژوهش خواه هرگز و به هیچ وجه نقشی در آن نداشته، سپس همسر در بستر بیماری می افتد، به پندار خود تکلیف اموال پس ازمرگش را معین می کند تا زن سالخورده اش بی سرپناه نماند و قواعد ارث که سهم همسر را از بها می داند نه از عین مال، زنش را پس از عمری همراهی آواره نکند. پس به شرح مدارک و مستندات پیوست با گواهی و امضای همه فرزندان همین ملک را با همین وضع موجود به تجدید نظر خواه واگذار می کند. مرگ بر او چیره می شود به ظاهر با خیالیو روحی آرام  اما نمی داند که این بار به جای قواعد خشک ارث و ناسلوکی احتمالی فرزندان اداره دولتی که وظیفه اش کمک به مردم با عملیات جهادی و گسترش کشاورزی است، آهنگ آن دارد تا سقف سرپناه را بر سر زن پیرش خراب کند. این از رخداد واقعی، همبسته ی این رخداد در قواعد حقوقی اصل شخصی بودن جرم ومجازات است. به فرض که (فرض محال) همسر موکل مرتکب جرم تغییر غیرمجاز کاربری باشد به مصداق "گنه کرد در بلخ آهنگری" نباید و نمی توان گردن دادخواهمان را در شوشتر زد . آری این قاعده عقلی و البته شرطی با فراهم بودن امور موضوع به شرح پیش گفته موجب می شود تا بر لزوم صدور حکم برائت تاکید کنیم.
4- دست مان پر از استدلال است و نیاز به حاشیه سازی نداریم وگرنه در یک قدمی این ملک بناهای چند طبقه وجود دارند. آن وقت این یگانه سرپناه، موضوع شکایت قرار می گیرد ...! چرا؟ تفسیر با شما
5- بدین سان خواهشمندیم با هوده بردن از هرگونه ابزار و روش واکاوی و در صورت نیاز و لزوم، پرسش دوباره از بنیاد مسکن ( برای پاسخ دقیق روشن و تکمیلی ) معاینه محل ، تحقیق از اهالی و شنیدن گواهی ایشان با احراز حقیقت و صدق ادعای نگاشته شده در بند 3 نوشتار، حکم برائت را صادر فرمایید. در منطقه لواسان نسبت های خویشاوندی و آشنایی های سنتی هنوز اجازه می دهد همسایگان از حال هم باخبر باشند. همه ایشان که آماده گواهی در دادگاه نیز هستند از جزئیات عمل آن شادروان در تقسیم اموالش و واگذاری این ملک به دادخواهمان آگاهی کامل دارند. در صورت صلاحدید گواهی ایشان را بشنوید هر چند بر این باوریم با احراز موضوع بند 2 و بیرون بودن ملک از دربرگرفته شدن با قانون پایه شکایت و رخ ندادن جرم، صدور حکم برائت محرز و مسلم است  و نوبت به دفاع دیگر نمی رسد و نیاز بدان نیست. 
در پایان رسیدگی دوباه و صدور حکم برائت موکل را خواستاریم
                                                                                           با سپاس دوباره
                                                                                 دادفران(وکلای) پژوهش خواه
                                                                                  علی صابری-مهدی شیرخانی

 

 

دکتر علی صابری 565 بازدید 1400/10/13 0 نظر

دیدگاه کاربران

;





;

شبکه های اجتماعی

رفتن به بالا

لطفا کمی صبر کنید ...